Візит української делегації КМДА на об'єкти поводження з відходами Веолія у Німеччині

З 7 по 8 лютого компанія Веолія приймала в головному офісі Веолія Умвельтсервіс в м. Гамбург (Німеччина) українську делегацію Київської міської державної адміністрації на чолі з заступником голови КМДА паном Пантелеєвим П.О.

Під час візиту сторони обговорили питання подальшого стратегічного розвитку сфери поводження з відходами у м. Києві, зокрема, компанія Веолія запропонувала своє бачення розвитку галузі у вигляді 3-х альтернативних концепцій, однією з яких є запровадження механіко-біологічної переробки відходів з виробництвом альтернативного палива та подальшим отриманням теплової та електричної енергії.


 

Українська делегація відвідала один з найбільших в Німеччині заводів механіко-біологічної переробки твердих побутових відходів EVG GmbH (потужністю 190 000 т на рік) та спалювальний завод  на основі альтернативного палива Vattenfall у м. Росток (потужністю 180 000 т на рік).
 
«Під час обговорення ми прийняли до уваги всі побажання та стратегічні прагнення міста щодо вирішення питання поводження з відходами у столиці, - прокоментував пан Маттіас Фогель, Виконавчий директор з питань поводження з відходами в країнах Центральної та Східної Європи / Директор регіону Україна.  Наступним кроком нашої подальшої співпраці з містом Київ буде розробка дорожньої карти та більш глибоке опрацювання найбільш оптимальної  концепції для міста».