Компанія Веолія за провадження циркулярної економіки в школах

З вересня 2016 р. компанія Веолія та видавництво Belin Education започаткували збір, переробку та заміну старих підручників на нові, таким чином залучаючи кошти для фінансування дитячих проектів ЮНІСЕФ у Франції.


Компанія Веолія об'єднала зусилля з Belin Education  для надання школам змоги переробляти свої застарілі книги в рамках соціальної програми "Ecogeste Collèges".
Близько 600 закладів, які брали участь у цій програмі, зібрали 1475 000 використаних  книг.
 
Маємо зазначити, що компанія Belin Education - одна з провідних французьких видавців підручників

Окрім екологічності, програма "Ecogeste Collèges" має на меті навчальну ціль.
Це дійсно чудова можливість виховувати у школярів та їх сімей поняття екології та любов до природи, зокрема їх усвідомленість прийняття участі в процесі циркулярної економіки, шляхом практичних дій.
 
Натхненні успіхом 2016 року, компанія Веолія та Belin Education повторно провели цю соціальну програму на початку 2017/18 навчальних років.
Протягом жовтня та листопаду у школах були зібрані старі використані підручники, навчальні книжки, газети та журнали для подальшої вторинної переробки.
Весь вилучений папір був відсортований та підготовлений компанією Веолія до подальшої переробки.

У цілому було надруковано мільйони нових книг та вилучено таку ж кількість ...
 
Потрійний вплив на навколишнє середовище, суспільство та освіту

Завдяки програмі "Ecogeste Collèges" компанія Веолія  та компанія Belin Education  сподіваються надати нове життя тонам застарілих підручників та одночасно демонструвати школярам колосальну силу циркулярної економіки, яка перетворює відходи в новий ресурс.