I Київський Муніципальний Форум з питань поводження з побутовими відходами

Перший Київський Муніципальний Форум, за підтримки КМДА та КП «Київкомунсерсвіс», що відбувся 30 вересня 2019 року став майданчиком для дискусій та вироблення спільної позиції органів державної влади щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, підтримки економічного розвитку громад та ін.

Учасниками Форуму стали представники муніципалітетів, міжнародні експерти, члени громадських та бізнес організацій.

Одними з актуальних тем обговорення стали Національна стратегія поводження з відходами та створення регіональних стратегій і законодавчих ініціатив; ефективні світові практики поводження з відходами, успішні приклади технологій, розподілу функцій та відповідальності.

Серед спікерів були присутні: Альона Бабак (Міністерка розвитку громад і територій України) Олексій Оржель (Міністр енергетики та захисту довкілля), Петро Пантелеєв (Заступник голови КМДА) та інші.

Досвідом ділились також іноземні спікери: Анджей Кжишков (Експерт з питань поводження з відходами, директор компанії proGeo, Вроцлав, Польща), Олександра Бургуан (Віце-президент з питань розвитку бізнесу, відходів у Центральній та Східній Європі, СНД, SUES S.A.), Маттіас Фогель (виконавчий директор з управління відходами Центральної та Східної Європи та Директор VEOLIA (Німеччина) в Україні).