Веолія Україна на міжнародній виставці «КОМУНТЕХ-2017»

З 7 по 9 листопада 2017 р. у м. Київ відбулася XV Міжнародна спеціалізована виставка КОМУНТЕХ '2017, в якій компанія Веолія Україна брала безпосередню участь в рамках Асоціації “Український Екологічний Альянс”.

За підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України було проведено круглий стіл на тему «Основні аспекти Національної стратегії управління побутовими відходами в Україні».

Під час заходу було наголошено на необхідності реформування системи поводження з побутовими відходами, комплексного планування управління відходами відповідно до вимог стандартів Європейського Союзу та розвитку інвестиційного потенціалу ринку управління відходами в Україні. До речі, ці вимоги передбачено у Національній стратегії управління відходами в Україні, яка була представлена на заході.
 Національна стратегія передбачає виконання таких основних цілей:

  • зменшення кількості полігонів і сміттєзвалищ та заміна їх на меншу кількість санкціонованих регіональних полігонів;
  • поширення системи організованого збирання відходів;
  • сприяння роздільному збиранню відходів, в тому числі ресурсоцінних матеріалів; попередня обробка твердих побутових відходів перед видаленням на полігони.

Ознайомитися більш детально з проектом Національної стратегії поводження з відходами, Ви можете перейшовши за посиланням вказаним нижче:

https://menr.gov.ua/content/tehnichna-redakciya-proektu-nacionalnoi-strategii-povodzhennya-z-vidhodami-dlya-podalshogo-gromadskogo-obgovorennya.html