170-річчя Veolia

Veolia святкує своє 170-річчя, ювілей, що визначається величезним стажем і новаторським підходом до своєї діяльності та невідступною відданістю охороні навколишнього середовища.

Цього грудня Veolia святкує своє 170-річчя, ювілей, що визначається величезним стажем і новаторським підходом до своєї діяльності та невідступною відданістю охороні навколишнього середовища.

170-річчя Veolia є святкуванням не лише історії компанії, але й її постійної прихильності до інновацій та збереження навколишнього середовища. Veolia еволюціонувала, розсуваючи межі та прокладаючи шлях до більш сталого майбутнього. Спираючись на своє минуле, компанія готова формувати стійке та бажане майбутнє.


Народжена в центрі першої промислової революції, 14 грудня 1853 року, під назвою Compagnie Générale des Eaux, Veolia створила захоплюючу пригоду на службі довкіллю. Через 170 років Група продовжує впроваджувати інновації та формувати світ завтрашнього дня, світ, який працює на екологічну трансформацію. Давайте продовжувати йти цим шляхом і продовжувати перетворювати неможливе на можливе.
 

Від Compagnie Générale des Eaux до Veolia: еволюційний шлях

Компанія Veolia, заснована у Франції в 1853 році, увійшла в історію, доставляючи воду в центри міст, допомагаючи викорінити холеру та збільшити тривалість життя. Протягом десятиліть компанія розширила діяльність у галузі управління відходами та виробництва енергії, залишаючись на передовій соціального прогресу.

Керуючись духом новаторства, Veolia постійно прагне прогресу людства. Сьогодні компанія надає подібний набір прав своїм командам по всьому світу та готується взятися за головні виклики, які постають перед людством, такі як декарбонізація, очищення та відновлення світу, щоб очолити екологічну трансформацію.

 

Люди у центрі екологічної трансформації

Історія Veolia була виткана протягом тривалого часу десятьма поколіннями підприємців, чоловіків і жінок, які створювали справді далекоглядні команди. Ці команди розробили нові види діяльності, спираючись на старі, виступаючи піонерами, які винайшли авангардні рішення. Ці рішення виникли в результаті спостереження за мінливими потребами, які часто спричинялися такими кризами, як епідемії 19-го століття, геополітична напруженість або виклики, пов’язані з енергетикою.

Veolia, яка стала беззаперечним глобальним гравцем у сфері екологічних перетворень, ніколи не випускала з поля зору свою відданість місцевим громадам. Група приділяє особливу увагу вирішенню завдань своїх клієнтів з територіальним підходом від випадку до випадку. Довіра, гуманність і соціальний вимір лежать в основі її стосунків, чи то з її співробітниками, чи з громадами, які вона обслуговує.

«На перехресті трьох своїх початкових видів діяльності – водопостачання, енергетика та управління відходами – Veolia розробила концепцію навколишнього середовища, яка починається з території. Ми є протилежністю детериторизованої компанії, яка отримує вигоду з територій, на яких вона працює: ми привносимо їм найкращий світовий досвід для створення цінностей на місцевому рівні та даємо їм можливість долати проблеми, які є специфічними для них.»

Естель Брахліанофф, головний виконавчий директор Veolia

 Інновації в непрості часи

Історія Veolia була відзначена подіями, кризами та проблемами, які стали каталізаторами для інновацій. Від епідемії холери в 19 столітті до сучасних посух, епідемій тифу та геополітичної напруженості кожна криза була можливістю для інновацій. Невдачі, притаманні будь-якому інноваційному процесу, часто прокладали шлях до нового прогресу, що є свідченням стійкості та рішучості Veolia.

Діяльності та баченню Групи притаманні інновації. Veolia інтегрує передові технології, такі як штучний інтелект і автоматизація, щоб оптимізувати свої послуги. Veolia також сприяє інноваціям через партнерство та співпрацю із зовнішніми гравцями, зміцнюючи свою здатність вирішувати складні проблеми управління ресурсами. Цей глобальний підхід позиціонує Групу як ключового гравця в розробці стійких та інноваційних рішень для сучасних екологічних проблем.

 Місцеве бачення в поєднанні з глобальним впливом

Veolia вирізняється своїм підходом до навколишнього середовища, який вкорінений у місцевих громадах. Група використовує найкращий у світі досвід для роботи на місцях, створюючи цінність і допомагаючи громадам подолати їх специфічні виклики. Цей мульти локальний підхід був закріплений із самого початку розвитку Групи. Сьогодні всі географічні регіони користуються досвідом Veolia, стаючи, у свою чергу, інноваційними лабораторіями для екологічних рішень. Естель Брахліанофф, головний виконавчий директор Veolia, втілює це бачення. Під її керівництвом Veolia розвивається, щоб стати ключовим гравцем у екологічній трансформації.

 

Хронологія інновацій

Історія Veolia розгортається як хронологічна фреска, перемежована важливими подіями:

1853: Указом Наполеона III було створено Compagnie Générale des Eaux.

1880: Перша міжнародна експансія у Венеції, а потім у Константинополі та Порту.

1937: Léon Dewailly створює Chauffage Service, що спеціалізується на опаленні та кондиціонуванні повітря.

1964: Французький водний рамковий акт, який вводить концепцію «забруднювач платить».

1973: засновано Sarp Industries для переробки небезпечних відходів.

2002: Прискорена міжнародна експансія з проектами в Намібії, на Близькому Сході та в Китаї.

2022: придбання основної міжнародної діяльності та ініціатив Suez щодо подолання посухи у Франції.

2023: Будівництво першого заводу з переробки акумуляторів у Мозелі та контракт на експлуатацію опріснювальної установки в Абу-Дабі.

Спираючись на свої непересічні досягнення, Veolia продовжує вести свій постійний пошук ефективних рішень для забезпечення екологічної стабільності. Ювілейна подія служить важливою сторінкою в історії компанії, що відзначає витривалість та приголомшливий внесок у збереження нашого середовища для наступних поколінь.